Oertijd Museum Boxtel

Het Oertijdmuseum
Het Oertijdmuseum in Boxtel is het grootste geologische museum van Nederland, met expositieruimten van meer dan 1000 vierkante meter. Deze zijn compleet gevuld met bijzondere vondsten. Je wandelt er langs oeroude landschappen, onder het grootste potvisskelet van Nederland, langs een Brachiosaurus van 23 meter lang en je maakt kennis met één van de oudste mensen: “Lucy”.Oermuseum

De speurtochten voor alle leeftijden, met als prijs een fossiele haaientand of edelsteentje, maken een bezoek voor de jeugd extra aantrekkelijk. Ieder uur wordt er voor bezoekers een oertijdfilm gedraaid.

De collectie is vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw opgebouwd. De stichting Ammonietenhoeve werd in 1983 opgericht om de uit de hand gelopen hobby van de familie Fraaije in goedes banen te leiden. In 1983 werd het museum officieel geopend om in 1988 lid te worden van de Nederlandse Museum Vereniging.
In de zomer van 2007 is de dinosaurus-parade geopend met veel verschillende dinosaurussen. Toppers van deze expositie zijn skeletten van een Brachiosaurus (23 meter lang, 12 meter hoog), Diplodocus, Carnotaurus, Tarbosaurus, Stegosaurus en Chasmosaurus. Verder zijn er fossiele dinosauruseieren, klauwen, tanden, pootafdrukken en zelfs drollen te zien.

Andere uitjes

Scroll naar boven