’s – Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch
De stad staat bekend om haar indrukwekkende historische ambiance, haar Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en haar meer dan 500 rijks- en gemeentemonumenten.De binnenstad van ‘s-Hertogenbosch is rijkelijk voorzien van gezellige en sfeervolle winkels. Wandelt u eens over de bijzondere vormgeving van de openbare ruimte in de binnenstad of geniet van het winkelgebied Stoa/Arena.

Sint-Janskathedraal
Deze indrukwekkende gotische kathedraal is gelegen in het pittoreske centrum van Den Bosch. Al in het begin van de dertiende eeuw stond er op dezelfde plaats een Sint-Jan kerk, één toren dateert nog uit die tijd. De huidige Sint-Jan is tussen 1380 en 1530 gebouwd. Het is één van de mooiste kerken van Nederland, volgens velen zelfs de mooiste. Kenmerkend voor de kerk is het rijkelijk gebruik van beeldhouwwerk. Zelfs op de luchtbogen zijn gebeeldhouwde figuren aangebracht.

Rondvaart Binnendieze
Met kleine bootjes kunt u over de Binnendieze de verborgen parels van Den Bosch ontdekken. Je vaart op de rivier de Binnendieze door smalle watersteegjes en onder de historische panden en pleinen van Den Bosch. Den Bosch is als vestingstad omgegeven door water. De rivier de Binnendieze stroomt langs en onder door de stad. Er zijn verschillende routes. Kenmerkend voor alle routes is dat je Den Bosch op een wel heel aparte manier te zien krijgt.De tochten duren gemiddeld 40 -60 minuten en een gids verteld al varend over de historie van de stad.

Sportiom
In dit 22.000 m² tellende sport- en vrijetijdscentrum vindt u de unieke combinatie van bijzondere schaatsbanen, subtropische zwembaden, een uitgebreide fitness club en diverse horecagelegenheden.In het zwemparadijs Paradise Bay waant u zich aan de voet van een vulkaan op het subtropische eiland Hawaï. Zo krijgt uw vakantie in Brabant een tropische tint! Rond de vulkaan vindt u een spetterend zwemparadijs met golfslagbad, spectaculaire waterglijbanen en andere waterattracties. Bij mooi weer is ook het buitenbad van Sportiom met heerlijke zonneweide geopend.U kunt ook kiezen voor een ijstocht over schaatssensatie Arctic Harbor op de Noordpool. Hier schaatst u over een dichtgevroren poolhaven en door een prachtig rotslandschap waar zelfs sneeuwvlokjes neerdwarrelen.

Andere uitjes

Scroll naar boven